خوراکه سرا


ماست و کرفس

توضیح:

در اطراف کوههای زردکوه ، اشتران کوه ، پشتکوه ، فریدن و خرم آباد لرستان (نواحی کوهستانهای مرکزی) گیاهی بحالت خودرو وجود دارد که آنرا بزبان محلی کلاوس یا کلفس مینامند. این گیاه را باید نمونه وحشی کرفس معمولی نامید. رنگ سبز کمرنگ متمایل به زرد و با برگهای کم پشت و تنک و بوی فوق العاده متمایز از ویژگیهای این گیاه است. بدلیل رویش در مناطق سردسیر و بادگیر این گیاه به آسانی بدست نمیاید ولی مصارف دارویی و خوراکی زیادی دارد از جمله از برگهای آن ترشی بسیار خوشمزه ای با سرکه وحشی تهیه میکنند ، با برنج آنرا میپزند و خورش بسیار معطری نیز از آن تهیه میکنند. طعم و عطر متمایز این گیاه همراه با کمی تلخی مطبوع است که به کاراکتر این گیاه کمک میکند. این گیاه را خشک کرده و در موقع نیاز آنرا مصرف میکنند.

کرفس از خانواده این گیاه است ولی تندی و تلخی و بوی معطر نوع وحشی را ندارد.

اگر روزی گذرتان به اطراف اصفهان یا لرستان یا بختیاری افتاد یادی از این گیاه بکنید شاید آنقدر خوش شانس باشید که نوع خشک آنرا بتوانید تهیه کنید.

این دستورالعمل برای تهیه از گیاه کلاوس خشک شده است ولی: دستت چو نمیرسد به بانو ، دریاب کنیز مطبخی را

میتوانید از برگهای زرد کرفس معمولی (برگهای میانی کرفس) استفاده کنید. ابتدا آنرا از ساقه جدا نموده و در آفتاب ، روی پارچه یا روزنامه قرار دهید تا خشک شود.

این برگ خشک شده را سائیده و در شیشه دربسته نگهدارید تا در موقع لزوم مورد استفاده قرار گیرد.

مواد لازم:

ماست پر چرب نیم کیلو

برگ کرفس سائیده 3 ق.غ. (اگر از کلاوس وحشی استفاده میکنید دو ق.غ. کافیست)

برگ گل سرخ سائیده یک ق.چ.

فلفل سیاه سائیده یک ق.چ.

نمک یک ق.چ. (یا بمقدار دلخواه)

طرز تهیه:

همه را با هم مخلوط و همزده و در ظرفی ریخته و بمدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا خیس بخورد.

با نان برشته ، نان هندی یا نان خشکه اصفهان سرو کنید.

برچسب‌ها:

1 Responses to “ماست و کرفس”

  1. # Anonymous ناشناس

    این ک گفتین کرفس نیست،کنگره  

ارسال یک نظر

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© خوراکه سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است