خوراکه سرا


کباب چوبی ترکی

مواد لازم:

گوشت راسته گوسفندي بدون استخوان نیم کیلو

سير تازه سه حبه

گوجه فرنگي متوسط سه عدد

روغن مايع سه قاشق غذاخوري

آبشن (آویشن) یک قاشق غذاخوری

نمك و فلفل به ميزان لازم

سیخ چوبی 6 عدد

طرز تهيه:

راسته گوسفند را به اندازه 2 يا 3 سانتي خرد كنيد.

سير و گوجه فرنگي را پوست گرفته و رنده كنيد.

نمك و فلفل و آبشن و روغن را با سیر و گوجه مخلوط كنيد.

تكه هاي گوشت را در اين مخلوط يك شب خوابانده و در يخچال قرار دهيد.

سیخ چوبی را از شب قبل در آب بیاندازید تا خیس بخورد.

تكه هاي گوشت را به سيخ چوبي بكشيد.

سیخ ها را روي منقل آتش يا كباب پز كباب كنيد. ( اين كباب ها را در ماهيتابه چدني بدون روغن هم مي توانيد تهيه كنيد)

بهترین سیخ چوبی از شاخه نازک انجیر تهیه میشود که باعث ترد شدن گوشت نیز هست.

برچسب‌ها:

1 Responses to “کباب چوبی ترکی”

  1. # Anonymous ناشناس

    با سلام به استاد گرام
    در یکی از کامنت های وبلاگتان طرز تهیه خوراک میگو را آموزش داده بودید که جای آن در خوراکه سرا خالی بود با اجازه این recipe را در اینجا باز نویسی میکنم که مزه بسیار مناسبی برای مشروب هست:
    --------------

    سلامی مجدد به دوست عزیز محسن
    پاسخ به این سوال خود سوالات دیگری را پدید میآورد و قصه را طولانی میکند. زیرا پس از نوشیدن مشروب و مزه و خوراک موضوع ساز و نوا و موسیقی هم پیش کشیده میشود.ذیلا بخاطر گل جمال شما هم که شده این قاعده را میشکنم.
    حقیر به آشپزی علاقه دارم ولی ادعا ندارم. گاهگاهی که عیال مربوطه غیبت صغری دارد ، فرصت را غنیمت شمرده و سری به آشپزخانه میزنم و داد دل از کهتر و مهتر میستانم. مثلا برای تعطیلات آخر این هفته که قرار است چند نفری منت گذاشته و اجازه هم جامی و هم طعامی دهند قرار بر خوراک میگوست. این خوراک از نظر من و دوستان مائده ایست که فقط با ودکا خوش میآید. ترش و تند و دارای ادویه و هم رگه ای شیرینی دارد. تناول این غذا نیازی به کارد و چنگال ندارد و باید انگشتان گرامی را بکار برید. این غذا معمولا گرم سرو میشود و هم میتواند به تنهایی و بعنوان مزه مصرف شود و هم آنکه با نان یا برنج بعنوان غذای اصلی. پر زحمت است ولی .... باید امتحان کنید تا منظور مرا دریابید. اگر هم عشق و علاقه به آشپزی ندارید این قصه را فراموش کنید.
    مواد لازم برای چهار نفر:
    میگو یک کیلو (تازه و با پوست)
    فلفل قرمز تند 6 عدد
    شوید پاک شده و تازه 50 گرم
    سیر حبه شده 100 گرم
    پیازچه تمیز شده 150 عدد
    خامه 100 گرم (بجای خامه از شیر سفید نارگیل هم میتوان استفاده نمود)
    لیمو ترش 4 عدد
    روغن زیتون 50 گرم
    نمک و زردچوبه به مقدار دلخواه
    آمادگی:
    سه یا چهار ساعت قبل از آشپزی باید میگو را تمیز نمود. ابتدا در سینک آشپزخانه سر همه میگوها را بکنید و در کیسه پلاستیک ریخته و دور بیاندازید.
    مرحله دوم کندن پوسته سخت روی گوشت میگوست که باید با دقت انجام شود. طوریکه دم میگو و یکی از حلقه های انتهای دم میگو (کیتین سخت) روی گوشت بماند و بقیه پوست و دست و پا کنده و دور انداخته شود.
    با کمک کارد بسیار تیزی پشت میگو را از سر تا انتها شکاف داده و زائده سیاه آنرا در آورده و دور انداخت.
    آنچه باقی میماند میگویی است تمیز شده که فقط دم چهارچره و یکی از حلقه های انتهی دم روی گوشت آن سوار است.
    میگو را کاملا شسته و در آبکشی بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود. حال حدود نیم کیلو میگوی تمیز شده و با دم در اختیار دارید. اگر میگو کاملا آبگیری و خشک نشود در موقع پختن آب پس میدهد.
    فلفل را با کمک کارد و تخته ساطوری کنید.
    شوید را ساطوری کنید.
    سیر را برش داده و تا حد امکان ریز و ساطوری کنید.
    پیازچه را بصورت حلقه حلقه ریز ریز کنید.
    لیموترش را آبگیری کنید.
    طرز تهیه:
    نیاز به ماهیتابه بزرگ و کفگیر مناسب دارید.
    ماهیتابه را روی شعله گذاشته و روغن زیتون را در آن بریزید ، فلفل و پیازچه و سیر ساطوری را درون ماهیتابه ریخته و هم بزنید تا قدری طلایی شود.
    نصف قاشق چایخوری زردچوبه اضافه کرده و همبزنید.
    در آخرین لحظات شوید را اضافه کنید و فقط قدری تفت دهید.
    میگوی آبگیری و کاملا خشک شده را اضافه کنید و موتبا با کفگیر زیر و رو کنید تا رنگ میگو قرمز شود.
    با دقت و احتیاط کار کنید تا دم میگو جدا نشود.
    پس از آنکه همه میگوها بصورت یکدست قرمز شدند آبلیمو و خامه (یا شیر نارگیل) را اضافه کنید و همبزنید و درب ماهیتابه را تا 5 دقیقه ببندید.
    درب را برداشته و نمک اضافه کنید و همبزنید.
    از روی آتش برداشته و مستقیما سر میز یا سفره سرو کنید.
    این غذا را با کمک انگشتان و با گرفتن دم میگو تناول کنید و اگر هوا هم بارانی است غنیمتی است که نم نم باران به میخواران خوش است. ترنم ملایمی از تار یا سه تار در شور یا دشتی نیز رونق بخش مجلس شما باد.
    جهان به کام.
    ساقی  

ارسال یک نظر

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© خوراکه سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است