خوراکه سرا


کباب کوبیده قلقلی

برای پختن این کباب از سیخ میله ای نازک و یا گرد استفاده کنید. برای کسانیکه شاکی هستند که کباب کوبیده آنها از سیخ جدا شده و میریزد نکته ای ساده ولی مهم در این دستورالعمل نهفته که فقط کبابی ها از آن آگاهند و به اصطلاح شگرد کار آنهاست.

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده 500 گرم (نوع گوشت و از چه حیوانی اصلا مهم نیست ولی چرب تر ، بهتر)

پیاز 150 گرم

تخم مرغ یک عدد

زیره سائیده 5 گرم (یک ق. غ.)

گوچه فرنگی متوسط سه عدد.

آب لیموترش یا سرکه وحشی یا آبغوره سه قاشق غذا خوری (آبغوره بهتر از بقیه است)

نمک و فلفل سیاه و سماق بدلخواه.

آماده سازی:

پیاز را رنده ریز کنید.

پیاز رنده شده را در دستمالی ریخته ، لبه های دستمال را بالا گرفته و آب آنرا با پیچاندن و فشار دست در بشقاب گودی بگیرید و کناری بگذارید.

تفاله آبگیری شده پیاز و زیره و نمک و قلفل و تخم مرغ را در کاسه بزرگی ریخته و مخلوط کنید.

گوشت را اضافه کنید و تا حد امکان مخلوط کرده و بمدت ده دقیقه ورز دهید.

روی کاسه را پوشانده و بمدت یکساعت در یخچال بگذارید.

طرز تهیه:

قبل از سیخ کردن یکبار دیگر گوشت کبابی را ورز کامل دهید و از قاشق بزرگی بعنوان کیله استفاده کنید و به یک اندازه گوشت را تقسیم کنید و در یک سینی کنار هم قرار دهید. هم اندازه بودن مقدار گوشت برای تهیه این کباب مهم است.

کف دو دست خود را با آب پیاز کمی مرطوب کنید.

هر یک ار کیله ها را کف دست گرفته و از آنها گلوله گردی بسازید (مثل کوفته قلقلی کوچک) و دوباره به همان سینی باز گردانید و کنار هم بچینید.

پس از قلقلی کردن تمام گوشت ، روی آنرا با پارچه تمیزی بپوشانید و در کناری آماده بگذارید تا در ضمن قدری در هوای آزاد رطوبت خود را از دست بدهد.

گوجه فرنگی اگر درشت است نیمه کنید و اگر متوسط است درسته آنها را به سیخ بکشید و روی آتش ذغال قرار دهید.

گلوله های قلقلی گوشت را درست از وسط به سیخ بکشید ولی با هم دو میلیمتر فاصله داشته باشند.

روی گوشت سیخ شده را با پارچه نازکی پوشانده و بگذارید حدود نیمساعت استراحت کند.

سیخ ها را روی آتش بگذارید. و پس از هر نیم دقیقه آنرا بچرخانید و این چرخاندن را مرتبا تکرار کنید تا رنگ کباب به برشتگی برسد.

اگر گلوله های گوشت یک اندازه و درست از وسط آن به سیخ کشیده شده باشند گرداندن آن به راحتی انجام پدیر است.

گوجه را یکی دو بار زیر و رو کنید تا برشته و کباب شود ولی نگذارید بسوزد.

کباب قلقلی را از سیخ کشیده و در ظرف پیرکس دربدار ریخته و داغ داغ سرو کنید.

پوست گوجه برشته شده را با کمک دست بگیرید و داخل کاسه کوچکی قرار دارد و با کمک چنگال آنرا تا حد امکان له کنید تا ریز ریز شود. آبلیمو یا سرکه یا آبغوره را با کمی نمک و فلفل اضافه کنید و همبزنید و بعنوان سس با کباب قلقلی سرو کنید. این کباب خیلی آبدار است.

سرو کردن این کباب میتواند با استفاده از خلال دندان باشد و سس گوجه و سماق در دو ظرف کوچک در کنار آن رفقای همراهی هستند. کباب قلقلی را وارد سس گوجه له شده کنید ، قدری سماق و ... نوش جان

این کباب را در مقیاس زیادتر با چلو پخته شده هم میتوان بکار برد ولی برنج برای مزه مشروب انتخاب مناسبی نیست ولی نان برشته ایول دارد.

برچسب‌ها:

1 Responses to “کباب کوبیده قلقلی”

  1. # Anonymous ناشناس

    سلام
    شما هم ایول دارید  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© خوراکه سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است