خوراکه سرا


دال

دال زرد (برای 6 نفر)

مواد لازم:

لپه نیم کیلو

آب سه لیتر

زیره دو ق.چ.

کاری یک ق.چ.

کره یا روغن یک ق.غ.

روغن زیتون بمقدار دلخواه

گشنیز خورد شده

فلفل سبز یا قرمز خورد شده

طرز تهیه:

لپه را بمدت 12 ساعت در آب سرد خیس کنید.

آب آنرا عوض کنید و بگذارید تا یکساعت در آب سرد جدید بماند و خیس بخورد.

با صافی آب آنرا بگیرید.

آب و لپه را در دیگی ریخته و بگذارید 2 تا 3 ساعت به آرامی بپزد و مرتبا همبزنید تا ته نگیرد ولی کاملا از هم وارفته و نرم و له شود.

کره یا روغن را در ماهیتابه کوچکی ریخته و روی شعله قرار دهید.

بمحض داغ شدن زیره را اضافه کرده و بگذارید در روغن تفت داده شود ولی نسوزد.

کاری را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.

زیره و کاری را به لپه اضافه کنید و هم بزنید.

اگر لازم بود کمی آب اضافه کنید.

قبل از سرو کردن کمی نمک بزنید.

میتوانید آنرا با گشنیز تازه ریز شده و فلفل قرمز تزئین کنید.

در صورت تمایل روی آن قدری روغن زیتون بریزید.

این غذا با نان هندی داغ و یا با برنج میتواند سرو نمود.

دال قرمز (برای 4 نفر)

مواد لازم:

لپه قرمز (دال) 250 گرم

کره یا روغن 60 گرم

پیاز بزرگ یک عدد

سیر چهار حبه

زیره سائیده یک ق. چ.

تخم گشنیزی سائیده یک ق.چ.

زردچوبه یک ق.چ.

دارچین سائیده نصف ق.چ.

جوز قند سائیده نصف ق.چ.

آب سه لیوان (در صورت امکان آبگوشت مرغ)

فلفل تند بزرگ قرمز یا سبز یک عدد

گوجه فرنگی نیم کیلو

رب گوجه فرنگی یک ق.غ.

نمک و فلفل به مقدار دلخواه

گشنیز تازه کمی

طرز تهیه:

دال قرمز را بمدت یکشب در آبسرد خیس کنید.

پیاز و سیر را پوست کنده و کاملا ریز ریز کنید.

گوجه فرنگی را نیمه کرده و تخم های آنرا با قاشق چایخوری خارج و دور بریزید طوریکه فقط گوشت آن باقی بماند و آنرا ریز ریز کنید.

درون قابلمه ای پیاز و سیر ریز شده را ریخته ، روغن را اضافه کرده و بگذارید قدری نرم شود.

ادویه را اضافه کرده و همبزنید.

دال را از صافی گذرانده تا آب آن خارج و در قابلمه دیگری بمدت ده دقیقه بپزید و سپس صاف کرده و آب آنرا گرفته و به قابلمه اصلی اضافه کنید.

آب یا آبگوشت مرغ را اضافه کنید و هم بزنید.

درب قابلمه را بسته و با شعله ملایم بگذارید آنقدر بپزد تا کاملا نرم و حالت پوره ای شود.

گوجه فرنگی و و رب گوجه را اضافه کنید و همبزنید و بگذارید تا 15 دقیقه دیگر ملایم بجوشد.

پس از پختن ، شعله را خاموش و درب قابلمه را بسته و بگذارید 5 دقیقه همانگونه بماند.

در ظرف یا کاسه ریخته و روی آنرا با فلفل ریز شده تزئین کنید.

این غذا با نان هندی داغ ، برنج یا نان خشکه میتواند سرو نمود.

برچسب‌ها:

0 Responses to “دال”

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© خوراکه سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است