خوراکه سرا


نان هندی

این نان را میتوانید در تنور (اگر در اختیار دارید) و یا فر گازی پنکه دار تهیه کنید. با فر برقی نتیجه خوبی ندارد.

مواد لازم:

آرد سفید ساده 450 گرم

ماست 250 گرم

جوش شیرین یک ق.چ.

نمک 2 ق.چ.

آب

کره آب شده 50 گرم

آمادگی خمیر:

در ظرف بزرگی آرد و ماست و نمک و جوش شیرین و نصف لیوان آب را ریخته و با کمک دست مخلوط کرده و ورز دهید.

اگر خمیر سفت شد مقداری آب را کم کم اضافه کنید. (علت اینکه میزان دقیق آب مشخص نشده اینست که بستگی به نوع آرد میزان مصرف آب متفاوت است)

خمیر را بصورت یک گلوله درآورده و روی کاسه را با پارچه مرطوبی پوشانده و بگذارید تا سه ساعت در جای گرمی بماند تا ور بیاید.

روش پخت:

فر را با درجه حرارت 280 درجه روشن کنید تا کاملا گرم شود. هرچه حرارت بالاتر باشد بهتر است.

خمیر را با اندازه یک توپ پینگ پونگ در آورید.

کف دست خود را با کمی آب مرطوب کرده و کف سینی فر را با همان دست مرطوب خیس کنید.

خمیر را با کمک دست مرطوب گلوله کرده و با وردنه مرطوب بصورت دایره و یا با کمک دست بصورت سه گوش درآورید و روی سینی پهن کنید.

روی خمیر را کمی با آبفشان و یا با تکاندن پشت دست خیس شده مرطوب کنید.

سینی را درون فر گذاشته و بگذارید تا 10 دقیقه بپزد و یا هنگامی که روی نان علامت برشتگی مشاهده شود.

اگر مایلید نان برشته تر شود بمدت یک دقیقه زیر گریل (قسمت بالایی فر و زیر شعله) قرار دهید.

از فر یا گریل خارج کرده و با برس روی آنرا کره بمالید و مستقیما سر سفره ببرید. این نان باید تازه و گرم مصرف شود و در صورت بیات شدن خیلی سفت و کشی خواهد شد.

اگر نان سیر مال دوست دارید ، میتوانید کره را با سیر پخته مخلوط کنید. برای این منظور قبلا 4 حبه سیر را با پوست بمدت 10 دقیقه در حرارت 200 درجه فر بگذارید و پس از نرم شدن با فشار چنگال بر روی سطح سختی ، سیر نرم و پخته شده را خارج و با کره آب شده مخلوط کرده و همبزنید و بجای کره تنها و با کمک برس روی نان پخته شده بمالید.

این نان با اغلب غذاهای هندی بسیار همگونه و همراه است.

برچسب‌ها:

کباب چوبی ترکی

مواد لازم:

گوشت راسته گوسفندي بدون استخوان نیم کیلو

سير تازه سه حبه

گوجه فرنگي متوسط سه عدد

روغن مايع سه قاشق غذاخوري

آبشن (آویشن) یک قاشق غذاخوری

نمك و فلفل به ميزان لازم

سیخ چوبی 6 عدد

طرز تهيه:

راسته گوسفند را به اندازه 2 يا 3 سانتي خرد كنيد.

سير و گوجه فرنگي را پوست گرفته و رنده كنيد.

نمك و فلفل و آبشن و روغن را با سیر و گوجه مخلوط كنيد.

تكه هاي گوشت را در اين مخلوط يك شب خوابانده و در يخچال قرار دهيد.

سیخ چوبی را از شب قبل در آب بیاندازید تا خیس بخورد.

تكه هاي گوشت را به سيخ چوبي بكشيد.

سیخ ها را روي منقل آتش يا كباب پز كباب كنيد. ( اين كباب ها را در ماهيتابه چدني بدون روغن هم مي توانيد تهيه كنيد)

بهترین سیخ چوبی از شاخه نازک انجیر تهیه میشود که باعث ترد شدن گوشت نیز هست.

برچسب‌ها:

کباب کوبیده قلقلی

برای پختن این کباب از سیخ میله ای نازک و یا گرد استفاده کنید. برای کسانیکه شاکی هستند که کباب کوبیده آنها از سیخ جدا شده و میریزد نکته ای ساده ولی مهم در این دستورالعمل نهفته که فقط کبابی ها از آن آگاهند و به اصطلاح شگرد کار آنهاست.

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده 500 گرم (نوع گوشت و از چه حیوانی اصلا مهم نیست ولی چرب تر ، بهتر)

پیاز 150 گرم

تخم مرغ یک عدد

زیره سائیده 5 گرم (یک ق. غ.)

گوچه فرنگی متوسط سه عدد.

آب لیموترش یا سرکه وحشی یا آبغوره سه قاشق غذا خوری (آبغوره بهتر از بقیه است)

نمک و فلفل سیاه و سماق بدلخواه.

آماده سازی:

پیاز را رنده ریز کنید.

پیاز رنده شده را در دستمالی ریخته ، لبه های دستمال را بالا گرفته و آب آنرا با پیچاندن و فشار دست در بشقاب گودی بگیرید و کناری بگذارید.

تفاله آبگیری شده پیاز و زیره و نمک و قلفل و تخم مرغ را در کاسه بزرگی ریخته و مخلوط کنید.

گوشت را اضافه کنید و تا حد امکان مخلوط کرده و بمدت ده دقیقه ورز دهید.

روی کاسه را پوشانده و بمدت یکساعت در یخچال بگذارید.

طرز تهیه:

قبل از سیخ کردن یکبار دیگر گوشت کبابی را ورز کامل دهید و از قاشق بزرگی بعنوان کیله استفاده کنید و به یک اندازه گوشت را تقسیم کنید و در یک سینی کنار هم قرار دهید. هم اندازه بودن مقدار گوشت برای تهیه این کباب مهم است.

کف دو دست خود را با آب پیاز کمی مرطوب کنید.

هر یک ار کیله ها را کف دست گرفته و از آنها گلوله گردی بسازید (مثل کوفته قلقلی کوچک) و دوباره به همان سینی باز گردانید و کنار هم بچینید.

پس از قلقلی کردن تمام گوشت ، روی آنرا با پارچه تمیزی بپوشانید و در کناری آماده بگذارید تا در ضمن قدری در هوای آزاد رطوبت خود را از دست بدهد.

گوجه فرنگی اگر درشت است نیمه کنید و اگر متوسط است درسته آنها را به سیخ بکشید و روی آتش ذغال قرار دهید.

گلوله های قلقلی گوشت را درست از وسط به سیخ بکشید ولی با هم دو میلیمتر فاصله داشته باشند.

روی گوشت سیخ شده را با پارچه نازکی پوشانده و بگذارید حدود نیمساعت استراحت کند.

سیخ ها را روی آتش بگذارید. و پس از هر نیم دقیقه آنرا بچرخانید و این چرخاندن را مرتبا تکرار کنید تا رنگ کباب به برشتگی برسد.

اگر گلوله های گوشت یک اندازه و درست از وسط آن به سیخ کشیده شده باشند گرداندن آن به راحتی انجام پدیر است.

گوجه را یکی دو بار زیر و رو کنید تا برشته و کباب شود ولی نگذارید بسوزد.

کباب قلقلی را از سیخ کشیده و در ظرف پیرکس دربدار ریخته و داغ داغ سرو کنید.

پوست گوجه برشته شده را با کمک دست بگیرید و داخل کاسه کوچکی قرار دارد و با کمک چنگال آنرا تا حد امکان له کنید تا ریز ریز شود. آبلیمو یا سرکه یا آبغوره را با کمی نمک و فلفل اضافه کنید و همبزنید و بعنوان سس با کباب قلقلی سرو کنید. این کباب خیلی آبدار است.

سرو کردن این کباب میتواند با استفاده از خلال دندان باشد و سس گوجه و سماق در دو ظرف کوچک در کنار آن رفقای همراهی هستند. کباب قلقلی را وارد سس گوجه له شده کنید ، قدری سماق و ... نوش جان

این کباب را در مقیاس زیادتر با چلو پخته شده هم میتوان بکار برد ولی برنج برای مزه مشروب انتخاب مناسبی نیست ولی نان برشته ایول دارد.

برچسب‌ها:

پفک پنیر

این غذای انگشتی برای آبجو و شراب مزه بسیار مناسبی است و نیازی به نمک هم ندارد زیرا نمک بلغاری یا دانمارکی نمک دارند ولی اگر مایل بودید بعد از مرحله (9) طعم آنرا مزه کنید و در صورت لزوم نمک اضافه کنید. بچه ها هم عاشق این پفک هستند.

آقایانی که اهل آشپزی نیستید و یا فرق بین کفگیر و پارو را نمیدانند لطفا تهیه این غذای انگشتی را به کف با کفایت خانمها بسپارند و از آنها خواهش کنند با هنر و ذوق ظریف خانمانه آنرا مدیریت و تهیه کنند.

مواد لازم:

یک لیوان آرد سفید ساده

یک قاشق چایخوری پودر زیره (یا معادل آن پودر برگ آبشن سائیده)

نصف قاشق چایخوری قلقل سیاه سائیده

نصف قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز تند

یک قاشق غذا خوری شکر

یک لیوان شیر

200 گرم کره با کارد به قطعات کوچک مکعبی بریده و بگذارید در هوای اطاق نرم شود.

6 عدد تخم مرغ با حرارت هوای معمولی اطاق

150 گرم پنیر رنده شده پیتزا

یک لیوان پنیر رنده شده بلغاری (یا دانمارکی یا لیقوان)

یک لیوان پنیر شهری

150 گرم سوسیس پپرونی (کاملا ریز و ساطوری شده)

طرز تهیه:

1- فر را با درجه حرارت 280 درجه روشن کنید.

2- آرد ، پودر زیره یا آبشن ، فلفل سیاه ، فلفل سیاه و فلفل قرمز را در ظرف مخلوط کن بزرگی ریخته و کاملا مخلوط کنید.

3- زرده یک تخم مرغ را از سفیده جدا کنید و داخل کاسه کوچکی جدا بگذارید.

4- شیر و کره و شکر را در قابلمه بزرگی ریخته و مرتب هم بزنید و به محض جوش آمدن شعله را کم کنید و مخلوط آرد و ادویه را یکباره اضافه کنید و با قاشق چوبی بلند سریعا هم بزنید تا مخلوط تبدیل به گلوله خمیری بزرگی شود.

5- گلوله خمیر را در ظرف همزن برقی گذاشته و بگذارید با دور متوسط بمدت یک دقیقه هم بخورد.

6- سفیده تخم مرغ جدا شده را درون ظرف همزن ریخته و بگذارید همچنان هم بخورد.

7- پنج تخم مرغ را دانه دانه بشکنید و یکی یکی اضافه کنید و همزدن را ادامه دهید تا جذب خمیر شوند. پس از اضافه کردن آخرین تخم مرغ و هم خوردن کافی خمیر حاصل قدری روان و براق خواهد شد.

8- پنیر ها را به ظرف مخلوط کن اضافه کنید و همزدن را ادامه دهید.

9- پپرونی ساطوری را اضافه کنید و همبزنید.

10- اگر کیسه شیرینی پزی در اختیار دارید ، مقداری از خمیر را درون آن ریخته و با فشار دست بفاصله پنج سانتیمتری از هم در سینی فر بدون استفاده از روغن ، به اندازه های مساوی ولی کم حدود یک قاضق چایخوری بریزید. اگر کیسه شیرینی پزی ندارید با کمک دو قاشق چایخوری یکی را از خمیر پر کنید و با نوک قاشق دومی آنرا به کف سینی فر (بدون روغن) منتقل کنید ولی فراموش نکنید فاصله حدود پنج سانتیمتر از هم باشد. اگر اندازه مقادیر ریخته شده در سینی فر مساوی نباشد بعضی میشوزند و بعضی نمیچزند و بعضی خوب از آب در میآیند.

11- دو قاشق شیر را با زرده تخم مرغ و با کمک چنگالی همبزنید تا مایع یکدستی پدید آید.

12- با برس شیرینی پزی از این مایع کمی روی هر مایه خمیر بمالید که باعث شفافیت پفک بعد از پخت میشود.

13- شینی را درون فر گذاشته و برای پفک ریز رویهم ده دقیقه (پنج دقیقه با حرارت 280 و پنج دقیقه با حرارت 150 درجه) و برای پفک درشت پانزده تا بیست دقیقه (پنج دقیقه با حرارت 280 و ده دقیقه با حرارت 150 درجه) بگذارید بپزد. علامت پخته شدن پفک آنست که اگر آنرا از وسط نیمه کنید داخل آن خشک و بدون خمیر بوده و حتی نرم نخواهد بود. اگر خشک نبود با درجه حرارت 150 درجه بگذارید تا چند دقیقه دیگر بپزد.

14- سینی را از فر خارج کنید و بگذارید خنک و قابل سرو کردن شود.

توجه:

اگر پفک را برای بعد میخواهید تهیه کنید تا مرحله 9 را تمام کنید ، روی خمیر را بپوشانید و آنرا داخل یخچال بگذارید. یکساعت قبل از پختن از یخچال خارج و هم حرارت محیط کنید.

انواع پنیر بکار رفته (غیر از پنیر پیتزا) به ذوق و امکانات شما بستگی دارد. میتوانید نوع آنرا بنا به میل و سلیقه خود عوض کنید.

برای زیبایی و تنوع طعم پفک بعد از برس زدن با زرده تخم مرغ میتوانید مقداری از آنرا با سیاهدانه ، مقداری را با تخم خشخاشی و مقداری را کنجد بزنید. حتی میتوانید از دانه های درشت نمک استفاده کنید.

برچسب‌ها: , , ,

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© خوراکه سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است